Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η ΠΕΘ επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις επιλογές των μελών της Επιτροπής που θα επιφορτισθεί με την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών

Ένωση Θεολόγων: «Κυρία Κεραμέως, κάντε διάλογο με τους θεολόγους»
Η ΠΕΘ επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις επιλογές των μελών της Επιτροπής που θα επιφορτισθεί με την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών
Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κατέληξε στα μέλη που θα απαρτίζουν την Επιτροπή που θα επιφορτισθεί με την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ (20/09/2019).
Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΙΕΠ αποφάσισε τη συγκρότηση άμισθης επταμελούς Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενα: α) την εισήγηση για μεταβατική λύση του ζητήματος με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών με τις αποφάσεις του ΣτΕ και β) τη νέα διαδικασία απαλλαγής των μαθητών και τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Και οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν και μάλιστα από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr.
Η ΠΕΘ - με ανακοίνωσή της - επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις επιλογές των μελών της Επιτροπής. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, στην Επιτροπή συμπεριλαμβάνονται συντάκτες ή αξιολογητές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη δημιουργία των ακυρωμένων Προγραμμάτων.
Σε άλλο σημείο η ΠΕΘ διερωτάται για ποιο λόγο η υπουργός Παιδείας δεν δέχεται σε διάλογο την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η οποία με διάφορους γραπτούς, τηλεφωνικούς και παρακλητικούς τρόπους αιτείται από τον μήνα Ιούλιο συνάντηση μαζί της;
Επίσης, κατηγορεί την υπουργό ότι με δική της ευθύνη ισχύουν μέχρι σήμερα τα ακυρωθέντα από το ΣτΕ Προγράμματα Σπουδών και βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών που είχαν εισαγάγει στα σχολεία οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης και Κ. Γαβρόγλου.

ethnos.gr, Μαρίνα Ζιώζιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.