Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαι κατά των καταλήψεων, αλλά...



«Εγώ δεν χαρίζω τους μαθητές στην Χρυσή Αυγή, όπως πάτε να κάνετε εσείς» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή απαντώντας στην «πρόκληση» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ να πάρει θέση για το κύμα εθνικιστικών καταλήψεων ανά την χώρα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Ο Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από θέση αρχής είναι εναντίον της κατάληψης ως μέσο πάλης, παρατήρησε όμως ότι ανάμεσα στους καταληψίες «μπορεί να είναι και πολλά παιδιά ευαίσθητα για τα σύνορα της Μακεδονίας».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει στηρίξει καταλήψεις με αιτήματα κοντά στην ιδεολογική του ταυτότητα ουσιαστικά διαχωρίζοντας τις καταλήψεις σε «καλές» και «κακές». «Με ποιο ηθικό δικαίωμα κρίνετε τώρα; Εσείς έχετε πει στους μαθητές ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν καταλήψεις και να βρίζουν τους πολιτικούς» σημείωσε ο Άδ. Γεωργιάδης και παρατήρησε ότι πρέπει να διδάξουμε στους «ευαίσθητους» μαθητές ότι «δεν υπερασπίζονται την πατρίδα υβρίζοντας την Δημοκρατία, αλλά υπερασπίζοντας την Δημοκρατία».
Υπενθυμίζεται ότι ο Άδ. Γεωργιάδης στο παρελθόν είχε υποστηρίζει σχετικά με τους καταληψίες μαθητές ότι «τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα», καθώς κι ότι «οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία, τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.