Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram απήγαγε και εκτέλεσε χριστιανό ηγέτη στη Νιγηρία

Στο τελευταίο του μήνυμα προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του,
ο πάστορας Lawan Andimi τους προέτρεψε να μην κλαίνε ή να ανησυχούν γι 'αυτόν,
 αλλά να "ευχαριστήσουν τον Θεό για τα πάντα"
Η τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση Boko Haram ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ποιμένα Lawan Andimi, ηγετικό στέλεχος της εκκλησίας στην Νιγηρία, ο οποίος απήχθη στη βορειοανατολική Νιγηρία από την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα στις 2 Ιανουαρίου.
Ένα βίντεο που αναγγέλλει τη δολοφονία του ποιμένα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, κυκλοφόρησε από την Boko Haram.  Δεν είναι γνωστό πώς εκτελέστηκε ο πάστορας Andimi, ο οποίος αφήνει πίσω του γυναίκα και επτά παιδιά.
Ο πάστορας Andimi, πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου της Νιγηρίας (CAN), απήχθη στη πολιτεία Adamawa κατά τη διάρκεια μιας σειράς επιθέσεων της Boko Haram στην περιοχή.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από τους τρομοκράτες του στις 5 Ιανουαρίου, ο ποιμένας είχε καλέσει τους ανώτερους συναδέλφους του CAN να ζητήσουν από τον κυβερνήτη του κράτους Ahmadu Fintiri να παρέμβει για την απελευθέρωσή του. Θεωρείται ότι η εκκλησία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους κατακτητές όταν σκοτώθηκε ο πάστορας Andimi.
Στην τελευταία του δήλωση, ο πάστορας Andimi είχε ζητήσει από την οικογένεια και τους συναδέλφους του να μην κλαίνε ή να ανησυχούν γι 'αυτόν, αλλά να ευχαριστήσουν τον Θεό για τα πάντα.
"Δεν απογοητεύτηκα ποτέ γιατί σε όλες τις καταστάσεις που μας συμβαίνουν βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού. Αν θελήσει ο Θεός, θα είμαι μαζί με τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τους συναδέλφους μου, εάν όχι αυτό είναι το θέλημα του Θεού ", είπε.
Η Boko Haram επεκτείνει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της στη βορειοανατολική Νιγηρία. Τουλάχιστον τέσσερις δολοφονικές ισλαμιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή σε λιγότερο από ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλισμού δέκα χριστιανών ανδρών και της εκτέλεσης με πυροβόλα όπλα ενδέκατου από το ισλαμικό κράτος στην επαρχία της Δυτικής Αφρικής (ISWAP). Το παρελθόν έτος σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση της δραστηριότητας της Boko Haram στο γειτονικό Κάτω Βόρειο Καμερούν. Εκφράζονται ανησυχίες ότι η οργάνωση μπορεί να συνεργάζεται σταδιακά με άλλες τρομοκρατικές πολιτοφυλακές, μεταξύ των οποίων η ISWAP, οι Fulani herdsmen και η Al Shabaab.
ΠΗΓΗ :barnabasfund

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.