Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Δυσφορία Φύλου με Αιφνίδια Έναρξη


Rapid Onset Gender Dysphoria, (ROGD.) Ένα φαινόμενο που περιγράφηκε πρόσφατα γίνεται αφορμή για προβληματισμό.

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά μας αλλά και οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας, επεκτείνονται σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου. Ο στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι να προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να ευοδωθεί η αρμονική συμβίωση και το συμφέρον όλων των παιδιών με βάση τους όρους της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.
Οι θέσεις του φορέα που έως τώρα είχε αναλάβει τη σχετική εκπαίδευση, όπως διατυπώνονται στην ιστοσελίδα του, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, είναι οι παρακάτω: (1)

Ερώτηση: Μπορεί να επηρεαστεί ένα παιδί από λάθος πρότυπα;
Απάντηση: Η διαμόρφωση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου δεν επηρεάζεται από την παρουσία προτύπων. Η επίδραση των προτύπων έπεται της διαμόρφωσης.
Ερ: Μπορεί να επηρεαστεί ένα παιδί από ένα άλλο παιδί; (κακές παρέες).
Απ: Φυσικά μπορεί να επηρεαστεί ένα παιδί από ένα άλλο παιδί, αλλά η επίδραση δεν μπορεί να διαμορφώσει στοιχεία της σεξουαλικής ταυτότητας ή της ταυτότητας φύλου του.
Ερ: Επηρεάζεται από την μόδα;
Απ: Η μόδα «ντύνει» τις ταυτότητες, δεν τις δημιουργεί.
Ερ: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αλλάζει;
Απ: Ο σεξουαλικός/ερωτικός προσανατολισμός δεν μπορεί να αλλάξει και σήμερα αυτό δεν μας απασχολεί, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για το άτομο ή την ίδια την κοινωνία.
Συνοπτικά, σύμφωνα με την εισήγηση της έως τώρα εκπαιδευτικά υπεύθυνης ΜΚΟ, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν αλλάζουν, οι παρέες και τα πρότυπα δεν έχουν καμία επίδραση πάνω τους, η μόδα δεν δημιουργεί ταυτότητες φύλου αλλά και άν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για το άτομο, ούτε για την κοινωνία. (1)
Οι ανωτέρω εκπαιδευτικές θέσεις στα αλήθεια μας εκπλήσσουν. Στην προσπάθειά της η Θεματική Εβδομάδα να προωθήσει τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα και να καθησυχάσει τους «καχύποπτους» γονείς έφτασε να αγνοεί γνώση και εμπειρία αιώνων που εκφράζεται ακόμη και μέσα από τον κοινό νου. Τα αξιόλογα: «Κακαί συναναστροφαί φθείρουσι ήθη χρηστά», «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», «Πές μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», αλλά και το Αριστοτελικό «Τριών δει παιδεία: φύσεως, μαθήσεως, ασκήσεως» (Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.), είναι πλέον άνευ ουσίας.
Προς προβληματισμό των γονέων αναφέρουμε φαινόμενα που ήδη έχουν περιγραφεί στο εξωτερικό και ανατρέπουν τα ιδεολογήματα της Θεματικής εβδομάδος ως προς την ταυτότητα φύλου. Καταρχήν το φαινόμενο που ονομάζεται «Δυσφορία Φύλου με Ταχεία Έναρξη». Δεν έχει να κάνει με κάποια πολιτισμική, ιδεολογική ή θρησκευτική επίδραση, και αποτελεί σοβαρό φαινόμενο διότι εκδηλώνεται σε παιδιά- κυρίως κορίτσια- στην εφηβεία ή και αργότερα, με κανονική ως τότε ταυτότητα φύλου, χωρίς καμία δυσφορία, τα οποία σε κάποια στιγμή αδυναμίας παρασύρθηκαν, οδηγήθηκαν σε πλήρη σύγχυση ως προς το φύλο τους, και επιθύμησαν ταχέως την μετάβαση στο άλλο φύλο.
Συνέχεια Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.