Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ σε σχολείο του Πειραιά

Αγαπητοί μαθητές, σεβαστοί γονείς, αξιότιμοι συνάδελφοι.
Πολλές στιγμές ήσαν καθοριστικές στην Ιστορία της ανθρωπότητας. 
Η μάχη του Μαραθώνα απέτρεψε τον ανατολίτικο δεσποτισμό να εισέλθει στην Ευρώπη.
Η προέλαση του Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρου και η ταυτόχρονη μεταλαμπάδευση του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ανατολή άλλαξαν τον κόσμο.
Η ελληνική αντίσταση στις γερμανικές ναζιστικές ορδές του Χίτλερ έσωσαν την ανθρωπότητα από τον φασισμό των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Όμως, η κυρίαρχη, η δυνατή στιγμή στην Ανθρώπινη Ιστορία δεν εμπεριέχει δόξα, ούτε πλούτο, ούτε μεγαλείο, αντίθετα εμπεριέχει ταπείνωση, φτώχεια και στέρηση. Είναι η στιγμή που:

«ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν».[1]

Είναι το χρονικό σημείο που ο ίδιος ο Θεός επέλεξε να εισέλθει «εν σαρκί» στην Παγκόσμια Ιστορία. Είναι η στιγμή που η Παρθένος Μαρία στερούμενη ένα απλό κατάλυμα, έφερε στον κόσμο σε μία ταπεινή, φτωχική φάτνη τον Σωτήρα Χριστό, τον Υιό του Θεού του ζώντος, τον κήρυκα της δικαιοσύνης.
Μετά τον Χριστό όλα άλλαξαν. Η Ιστορία χωρίστηκε προ Χριστού και μετά Χριστόν.
Ο Θεός πλέον ξεκίνησε το έργο του, που ήταν η απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του Διαβόλου και του Θανάτου. Μέχρι τότε η ανθρωπότητα ήταν εζωγρημένη[2] δηλαδή παγιδευμένη στο θέλημα του Σατανά πράττοντας την ανομία και την αμαρτία, υπακούοντας στον κοσμοκράτορα του σκότους του αιώνος τούτου.
Αυτός από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε τα όργανά του εναντίον του βασιλιά της δόξης. Εσήκωσε τον Ιδουμαίο βασιλιά Ηρώδη, μία από τις εγκληματικότερες μορφές της παγκόσμιας Ιστορίας, για να προκαλέσει κακό στο Θείον βρέφος.
Σύμφωνα με το ιερό ευαγγέλιο ο Ηρώδης όταν πληροφορήθηκε τη Γέννηση του Χριστού, διέταξε τους στρατιώτες του να σφάξουν όλα τα νήπια της περιοχής της Βηθλεέμ, γιατί φοβόταν ότι ο Ιησούς θα του έπαιρνε τον θρόνο. Γνώριζε πολύ καλά τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, ότι στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας θα γεννηθεί ο νέος βασιλιάς των Ιουδαίων.

Καὶ σύ, Βηθλέεμ γῆ Ἰούδα, οὐδαμῶς ἐλαχίστη εἶ ἐν τοῖς ἡγεμόσιν Ἰούδα·
ἐκ σοῦ γὰρ ἐξελεύσεται ἡγούμενος, ὅστις ποιμανεῖ τὸν λαόν μου τὸν Ἰσραήλ».
(Ματθ. 2:6)

Η εγκληματική προσωπικότητα του Ηρώδη φαίνεται και από την τελευταία διαταγή που έδωσε λίγο πριν πεθάνει από μία φοβερή ασθένεια. Συγκέντρωσε τους άνδρες της πόλης της Ιεριχούς και τους έκλεισε στον ιππόδρομο, με την εντολή αν πεθάνει να τους θανατώσουν, για να υπάρχει θρήνος την ημέρα του θανάτου του, μια και κανένας δεν θα θρηνούσε γι’ αυτόν.
Φυσικά το όργανο αυτό του Διαβόλου απέτυχε, όμως από τότε μέχρι σήμερα ο ανθρωποκτόνος Σατάν προσπαθεί να ακυρώσει το έργο της Λύτρωσης και να κάνει κακό στην εκκλησία του Ιησού Χριστού. Προσπαθεί μάταια να κλείσει τον δρόμο της Σωτηρίας που άνοιξε ο Λυτρωτής Χριστός στο Γολγοθά, πληρώνοντας με την ίδια του την ζωή για τις αμαρτίες ολόκληρης της ανθρωπότητας, γινόμενος:

ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου.
(Ιωάν. 1:29)

Το περιοδικό FORBES αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο φαινόμενο μεροληπτικής συμπεριφοράς, σωματικών επιθέσεων, φόνων γυναικών, ανδρών ακόμη και παιδιών, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χριστιανικές κοινότητες του πλανήτη.
Μελέτες δείχνουν ότι οι Χριστιανοί διαρκώς υφίστανται αισθητώς υψηλότερα επίπεδα δίωξης και μισαλλοδοξίας, από όλες τις θρησκευτικές κοινότητες στον κόσμο. Σύμφωνα με τη λίστα της παγκόσμιας χριστιανικής οργάνωσης OPEN DOORS η δίωξη Χριστιανών έχει αυξηθεί σε 73 χώρες, κυρίως μουσουλμανικές, και τώρα επηρεάζει 245 εκατομμύρια Χριστιανούς.
Παρά την ανησυχητική αύξηση της συχνά βίαιης δίωξης των Χριστιανών παγκοσμίως, «το μέγεθος της κρίσεως που έχει να κάνει με Χριστιανούς που διώκονται για την πίστη τους παραμένει ελάχιστα γνωστό και αντιληπτό». 
Αποτελεί το «μεγαλύτερο και καλά κρυμμένο μυστικό των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης»  με την «ντροπιαστική σιγή της Δύσεως», που εθελοτυφλεί, λες και αυτή η δίωξη δεν υφίσταται.
Η ελίτ των Ευρωπαϊκών λαών θέλει να εξοβελίσει τον Χριστό από την Ευρώπη - παρά την σθεναρή αντίσταση των απλών ανθρώπων - γεμίζοντας την Ευρώπη με οικονομικούς μετανάστες συνήθως μουσουλμάνους οι οποίοι δεν ενσωματώνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αλλά και αφαιρώντας ύπουλα κάθε τι χριστιανικό από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αυτά συμβαίνουν και στον τόπο μας. Η προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της χώρας μας φαίνεται  ακόμη και στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας μας.
Δεν υπάρχει ίχνος Χριστού. 
Τίποτε που να θυμίζει τον Χριστό.
Στη Πλατεία Συντάγματος κάτι αστέρια και ίσως κάποια έλατα στολισμένα με λαμπιόνια.  Η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, αντί να είναι γεμάτη με αγγελάκια, βοσκούς, μάγους, φάτνες και αστέρια, γέμισε με μυγοπαγίδες και κουνουποπαγίδες. Λάμπες δηλαδή κυλινδρικές, οριζοντίως τοποθετημένες, οι οποίες μοιάζουν, αν δεν είναι, σαν κι αυτές που σκοτώνουν τα κουνούπια και τις μύγες. 
Ο στολισμός της Πανεπιστημίου γεμάτος με κρεμαστά στολίδια που μοιάζουν με φιγούρες από παλιά ηλεκτρονικά παιγνίδια με εξωγήινους.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο στολισμός της οδού Πανεπιστημίου είναι καθαρά ισλαμικός.
Πρόκειται λένε για στολισμένα ιερά ισλαμικά οκτάγωνα που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με το άστρο της Βηθλεέμ. Μας παραπέμπουν στο λεγόμενο ιερό πολύγωνο του Ισλάμ, το Ρουμπ-Ελ Χιζμπ το οποίο  έχει και μαγική σημασία καθώς το έραβαν στις πολεμικές στολές οι Τούρκοι σουλτάνοι για πνευματική προστασία όταν πήγαιναν στον πόλεμο.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη στον τάφο του.
Ο Φωτισμός της Πρωτεύουσας τα Χριστούγεννα οφείλει και πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθύτατο συμβολισμό που παραπέμπει στην ψυχή και στα νάματα του Έθνους των Ελλήνων. Πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέει Ελλάδα και σεβασμό στο πρόσωπο του Θεού. Κάθε τι διαφορετικό είναι από άχρηστο έως επικίνδυνο. 
Οι υπεύθυνοι για τον φωτισμό της Πρωτεύουσας φαίνεται ότι έχουν παντελώς άγνοια τι εορτάζουμε εμείς οι Έλληνες τα Χριστούγεννα. Αμφιβάλουμε αν διαθέτουν την ελληνική ψυχή. 
Τα Χριστούγεννα δεν εκφράζουν την χαρά της ζωής ασαφώς και αορίστως όπως ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα γιορτάζουμε την γέννηση του Υιού του Θεού, ο οποίος είναι Η ΖΩΗ!

εἶπεν αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή.
ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ ζήσεται·
(Ιωάν. 11:25)

Αγαπητοί μαθητές, οφείλω σε εσάς σαν δάσκαλος να σας λέω την Αλήθεια. Το σχολείο οφείλει να υπηρετεί την Αλήθεια, γιατί αν δεν την υπηρετεί δεν διαφέρει σε τίποτε από ένα εντευκτήριο, μία λέσχη ή από ένα καφενείο.
Σας προτρέπω να αντισταθείτε στην προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της πατρίδος μας, γιατί αν αποδιώξουμε τον Χριστό στερούμαστε τις ευλογίες του. Ο μοναδικός και πιστός μας σύμμαχος στην μακραίωνη ιστορία μας ήταν μόνο ο Θεός.
Ποτέ λοιπόν να μην εύχεστε καλές γιορτές αλλά πάντα και μόνο, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Μην φοβάστε! Γιατί όπως λέει και ο ποιητής:

«Μὴ σκιάζεστε στὰ σκότη! Ἡ λευτεριὰ
σὰν τῆς αὐγῆς τὸ φεγγοβόλο ἀστέρι
τῆς νύχτας τὸ ξημέρωμα θὰ φέρει».[3]

Ο Θεός να σας ευλογεί.
Σας ευχαριστώ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

****************
[1] Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας.(Ιωάν. 1:14)
[2] καὶ ἀνανήψωσιν ἐκ τῆς τοῦ διαβόλου παγίδος, ἐζωγρημένοι ὑπ' αὐτοῦ εἰς τὸ ἐκείνου θέλημα.(Β Τιμ. 2:26)
[3]Τὸ κρυφὸ σχολειό του  Ἰωάννη Πολέμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.