Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Εμπορία ανθρώπων: Οι καταναγκαστικοί γάμοι Χριστιανών γυναικών αυξάνονται παγκοσμίως

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά η χριστιανική οργάνωση Open Doors
Η δίωξη Χριστιανών γυναικών παγκοσμίως αυξήθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο καθώς μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε από την Open Doors International διαπίστωσε ότι οι καταναγκαστικοί γάμοι αυξήθηκαν κατά 16% και η σωματική βία κατά των γυναικών έχει αυξηθεί κατά 31%.
Η παγκόσμια ομάδα παρακολούθησης διωγμών Open Doors International κυκλοφόρησε την έκθεση «Ίδια πίστη, διαφορετική δίωξη» του 2021 σχετικά με τις θρησκευτικές διώξεις αναφορικά με το φύλο πριν από την Διεθνή Ημέρας της Γυναίκας (GSRP) για να αναλύσει την κατάσταση της παγκοσμίως διωκόμενης Εκκλησίας και πώς αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναίκες.
Διαπιστώθηκε το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια από την ημέρα που η έκθεση εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2018, καθώς οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο δυνητικό κίνδυνο θρησκευτικών διώξεων από τους άνδρες. Τα δεδομένα της έκθεσης προέρχονται από τις κορυφαίες 50 χώρες στην ετήσια Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης του ομίλου μεταξύ 1 Οκτωβρίου 2019 και 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Η Έλεν Φίσερ, μια ειδικός για τη δίωξη των φύλων για το Open Doors International και μία από τις συγγραφείς της έκθεσης, δήλωσε στο The Christian Post ότι η αυξημένη απειλή για τις γυναίκες είναι συχνά επειδή οι γυναίκες έχουν λιγότερα δικαιώματα στις περισσότερες από τις χώρες αυτές.
"Επειδή έχουν λιγότερα δικαιώματα και λιγότερες προστασίες, είναι απλώς ένας ευκολότερος στόχος", δήλωσε ο Φίσερ.
Τα πέντε πιο κοινά «σημεία πίεσης» μεταξύ των γυναικών στις κορυφαίες 50 χώρες της Παγκόσμιας Λίστα Παρακολούθησης για θρησκευτικές διώξεις είναι ο καταναγκαστικός γάμος, η σεξουαλική βία, η σωματική βία, η ψυχολογική βία και το αναγκαστικό διαζύγιο. Κάθε κατηγορία αυξήθηκε από τη μελέτη του περασμένου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.