Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ν.Τραμπ επιλέγει την υπερασπίστρια του αγέννητου και σφοδρή πολέμια των αμβλώσεων Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προχθές Σάββατο (μεσάνυχτα Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η δικαστής Μπάρετ, είναι γνωστή για τις απόψεις της, όπως για παράδειγμα η αντίθεσή της στις εκτρώσεις και η τοποθέτησή της θα εδραιώσει μια ισχυρή συντηρητική πλειοψηφία με 6 θέσεις έναντι 3 δημοκρατικών στο Ανώτατο Δικαστήριο. 
«Αυτός είναι ο τρίτος μου διορισμός (στο Ανώτατο Δικαστήριο) και είναι μια υπέροχη στιγμή», είπε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου έχοντας στο πλευρό του την δικαστή Μπάρετ.
«Θα είσαι φανταστική», είπε ο Τραμπ στην Μπάρετ η η οποία απάντησε «αγαπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγαπώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Η τοποθέτηση νέου προέδρου μετά το θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκινσμπεργκ πρέπει να ψηφιστεί από το σώμα της Γερουσίας και αποτελεί αντικείμενο σκληρής διαμάχης.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση του προέδρου Τραμπ και θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να εγκριθεί ο διορισμός της Δικαστού Μπάρετ πριν τις εκλογές της 3ηςΝοεμβρίου. 
Η Καθολική 48χρονη Μπάρετ, ορίστηκε από τον Τραμπ στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις θρησκευτικές απόψεις της. Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν ισόβια θητεία. Η 48χρονη δικαστίνα είχε προηγουμένως διατελέσει βοηθός του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Άντονι Σκαλία, ο οποίος πέθανε το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.