Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΕΕ: Ντιρεκτίβα στην Πολωνία για τη σεξουαλική αγωγή!

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει στις "Ελεύθερες από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ Ζώνες" στην Πολωνία, απειλώντας να κόψει τα κονδύλια συνοχής για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε επιστολή της 27ης Μαΐου που απευθυνόταν στα αγγλικά στους προέδρους των πέντε διοικητικών περιφερειών, η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι προτεραιότητά της είναι η ανάσχεση της πανδημίας COVID-19 στην Ευρώπη, αλλά δεν προτίθεται να παραμελήσει άλλα σημαντικά ζητήματα. Στην περίπτωση αυτή, η Επιτροπή έλαβε τους τελευταίους μήνες "πολλές καταγγελίες σχετικά με την αύξηση της ρητορικής κατά των ΛΟΑΤ στην Πολωνία".
Η τελευταία καταγγελία από πολίτες σχετίζεται "άμεσα με το γεγονός ότι αρκετές τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν υιοθετήσει δηλώσεις ή ψηφίσματα κατά των ΛΟΑΤ ατόμων" ενώ οι ίδιες αρχές χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια.
Με αυτήν την επιστολή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθυμίζει τη συσχέτιση των ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου και επιβεβαιώνει την ανάγκη σεβασμού των θεμελιωδών αξιών που αναφέρονται στο άρθ. 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Και οι συντάκτες της επιστολής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δηλώσεις ή τα ψηφίσματα των τοπικών αρχών που χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις της κοινότητας ΛΟΑΤ ως «ιδεολογία» και επιβεβαιώνουν ότι στο έδαφός τους δεν θέλουν ΛΟΑΤ  (" declaring their territories LGBT-unwelcome") θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα αυτών των τοπικών αρχών να σέβονται την αρχή της μη διάκρισης που  συνοδεύει τα προγράμματα που συνδέονται με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Απαιτώντας γραπτή απάντηση, οι συντάκτες της επιστολής καθιστούν σαφές στους παραλήπτες ότι απειλείται σήμερα η πληρωμή των κονδυλίων συνοχής στις περιφέρειές τους.
Συνέχεια Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.