Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την Ελπίδα του Χριστού

ΚΙΝΑ 
Την περασμένη βδομάδα, ο ποιμένας μιας από τις μεγαλύτερες μη-καταγεγραμμένες εκκλησίες στην Κίνα, φυλακίστηκε για 9 χρόνια. Ο Πάστορας Ουάνγκ Γιάι που διακονούσε μια Εκκλησία στη Τσενγκντού, συνελήφθη το Δεκέμβρη του 2018, σε μια αστυνομική επιδρομή στην εκκλησία κατά την οποία πάνω από 100 μέλη κρατήθηκαν για ανάκριση ή σύλληψη. 
Υπό την ηγεσία του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, οι διωγμοί έχουν επανέλθει στα υψηλά επίπεδα που επικρατούσαν πριν δεκαετίες. Ο εργάτης μιας κατ’οίκον εκκλησίας στην Κίνα μας λέει: «Το πολιτικό κλίμα έχει γίνει τόσο καταπιεστικό που η διαφορά μεταξύ του σκοταδιού και του φωτός είναι πια ολοφάνερη». 
Οι απειλές και οι πιέσεις που υφίστανται οι Χριστιανοί στην Κίνα είναι πραγματικές – και γίνονται τώρα. 
Κι όμως μέσα στην ολοένα και αυξανόμενη καταπίεση, βλέπουμε μια πίστη που μας εμπνέει. Βλέπουμε ανθρώπους που μας θυμίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την Ελπίδα του Χριστού. 
Και βρίσκουμε αιώνια ελπίδα στα λόγια του Πάστορα Ουάνγκ Γιάι όταν καταδικάστηκε σε εννεαετή φυλάκιση:
«Ο Ιησούς είναι ο Χριστός, Υιος του αιωνίου ζωντανού Θεού...Είναι ο Βασιλιάς μου κι ο Βασιλιάς όλου του κόσμου σήμερα, χτες και εις τους αιώνες...Είμαι υπηρέτης Του, και γι’αυτό το λόγο φυλακίστηκα». 
Θα προσευχηθείτε για τους διωκόμενους αδελφούς και αδελφές στην Κίνα;
OPEN DOORS: 7.1.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.