Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Όταν οι πολιτικοί ηγέτες είναι τόσο διεφθαρμένοι τι μπορεί να ελπίζει ο λαός

Σάλος στη Σκωτία με τον υπουργό Οικονομικών, Ντέρεκ Μακέι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.
Ο 42χρονος Μακέι ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του. «Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. 
Τα μηνύματα και η αντίδραση της μητέρας του 16χρονου
Μάλιστα, η Sun δημοσίευσε και κάποια μηνύματα ανάμεσα στον Μακέι τον 16χρονο:
-«Και οι συνομιλίες μας θα μείνουν μεταξύ μας;», ρωτάει ο Μακέι.
-«Ναι», του απαντάει το αγόρι.
-«Ωραία. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω πως είσαι πολύ γλυκός», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Μακέι.
Η 37χρονη μητέρα του 16χρονου αγοριού, όπως αναφέρει η Sun, ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν έμαθε για τα μηνύματα που έστελνε ο Μακέι στον γιο της. «Αν μπορούσα να του μιλήσω, θα τον ρωτούσα: "Γιατί; Γιατί το έκανες αυτό;"», φέρεται να ήταν η πρώτη αντίδρασή της.
«Ανησυχώ στη σκέψη τι θα συνέβαινε αν ο γιος μου τού είχε απαντήσει με τρόπο που ήθελε (σ.σ.: ο Μακέι). Μπορείτε να δείτε ότι ο Μακέι προσπαθεί ξανά και ξανά -σαν να προσπαθεί να αλλάξει την άποψη του γιου μου για κάτι», συνέχισε η μητέρα του 16χρονου.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Μακέι και στον 16χρονο ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, σε ένα από τα πρώτα μηνύματά του, ο Μακέι προσφέρθηκε να πληρώσει το εισιτήριο του 16χρονου προκειμένου να δει έναν αγώνα ράγκμπι, λέγοντάς του: «Θα μπορούσα να σε πάω;».
Σε μια μεταμεσονύχτια συνομιλία τους, δε, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, τα μηνύματα δείχνουν τον Μακέι να λέει στον 16χρονο: «Φαίνεσαι ωραίος με το νέο σου κούρεμα». «Ευχαριστώ, χρειαζόμουν μια αλλαγή. Τα μακριά μαλλιά άρχισαν να γίνονται ενοχλητικά», ήταν η απάντηση του αγοριού. «Ωραία, δεν σε ενοχλούν τα κομπλιμέντα», ήταν τα λόγια του Ντέρεκ Μακέι, ο οποίος μένει μαζί με τον σύντροφό του στη μικρή πόλη (με πληθυσμό 4.200 κατοίκων) Bishopton της Σκωτίας, βορειοδυτικά της Γλασκώβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.