Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Αυξανόμενη εχθρότητα απέναντι στους Χριστιανούς

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρησιμοποιούν τα πετροδολλάριά τους για να προωθήσουν την Ισλαμιστική ιδεολογία και έχουν ριζοσπαστικοποιήσει πολλούς Μουσουλμάνους σ’όλο τον κόσμο. Ένα αποτέλεσμα είναι η αυξανόμενη εχθρότητα τους απέναντι στους Χριστιανούς που εκδηλώνεται με αυξανόμενη βία και διωγμό σε σχεδόν κάθε Μουσουλμανικό πλαίσιο, ακόμα και στην Ινδονησία η οποία για ολόκληρες γενιές ήταν πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης και αμοιβαίου σεβασμού. Προσευχηθείτε οι συνηθισμένοι Μουσουλμάνοι σ’όλο τον κόσμο να απορρίψουν τη διδαχή ότι πρέπει να θεωρούν τους μη-Μουσουλμάνους ως εχθρούς.
BARNABAS PRAYER 12.19

Το Ισλάμ είναι η κυριαρχούσα θρησκεία του Κατάρ και απολαμβάνει επίσημο καθεστώς. Οι περισσότεροι πολίτες του Κατάρ ανήκουν στο Σουνιτικό κίνημα Σαλάφι, ενώ περίπου το 20% των Μουσουλμάνων του Κατάρ είναι Σιίτες. Ο νόμος της Σαρίας είναι η κύρια πηγή της δικαιοσύνης της χώρας, σύμφωνα με το σύνταγμα του Κατάρ.
Ο Χριστιανικός πληθυσμός αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από ξένους. Από το 2008, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει στους Χριστιανούς να χτίζουν εκκλησίες σε έδαφος δωρισμένο από την ίδια,επομένως η ξένη ιεραποστολική δραστηριότητα είναι επισήμως αποθαρρυμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.