Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, Ενταύθα

       Κύριε Δήμαρχε, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε  τον στολισμό του Δήμου της Πρωτεύουσας για τα Χριστούγεννα ως άκρως αποτυχημένο. 
Ο φωτισμός μέρους της Πρωτεύουσας έγινε από την ομάδα του Iδρύματος Ωνάση που ήταν υπεύθυνη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Όμως όπως ανέφερε η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 από κοινού με το Δήμο της Αθήνας συμφώνησαν στο συγκεκριμένο τρόπο στολισμού.
   Κύριε Δήμαρχε, το εντυπωσιακό ποσοστό που συγκεντρώσατε για να εκλεγείτε Δήμαρχος της Πρωτεύουσας ήταν ταυτόχρονα και αποδοκιμασία στις αριστερές πρακτικές του προηγούμενου Δημάρχου αλλά και γενικά στις πρακτικές ολόκληρης της Αριστεράς η οποία μόνο προβλήματα με την άφρονη πολιτική της δημιούργησε στην χώρα μας. Η Aριστερά αποδοκιμάστηκε στις πρόσφατες εκλογές κατά συντριπτικό τρόπο, ταυτόχρονα καταδικάστηκε και η παρελκόμενη αθεΐα της. Ο αθηναϊκός λαός περίμενε από εσάς να αποκαταστήσετε τα  ουδετερόθρησκα (η μάλλον καλύτερα τα αντιχριστιανικά) χαρακτηριστικά που επέβαλε για δεκαετίες η πολιτική ορθότητα στον τόπο μας, τα οποία επενεργούν ως ταφόπλακα σε κάθε τι λειτουργικό, όμορφο και παραδοσιακό που τονίζει την εθνική μας ταυτότητα αλλά και την Πίστη μας, και εμποδίζει την πρόοδο και την προκοπή των Ελλήνων. Οι ¨Έλληνες και οι Ελληνίδες απαιτούν να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και για τον λόγο αυτό ψήφισαν μαζικά την Ν.Δ.
   Κύριε Δήμαρχε, τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, της 25ης Δεκεμβρίου μέχρι τα Θεοφάνεια ("Γιορτές των Χριστουγέννων"). 
Στο στολισμό της Πρωτεύουσας δεν υπάρχει ίχνος Χριστού. Τίποτε που να θυμίζει τον Χριστό. Στη Πλατεία Συντάγματος κάτι αστέρια και ίσως κάποια έλατα σχηματιζόμενα από λαμπιόνια.  Η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, αντί να είναι γεμάτη με αγγελάκια, βοσκούς, μάγους, φάτνες και αστέρια, γέμισε με μυγοπαγίδες και κουνοποπαγίδες. Λάμπες δηλαδή κυλινδρικές, οριζοντίως τοποθετημένες, οι οποίες μοιάζουν, αν δεν είναι, σαν κι αυτές που σκοτώνουν τα κουνούπια και τις μύγες.  
    Κύριε Δήμαρχε, ο φωτισμός της Πρωτεύουσας τα Χριστούγεννα δεν είναι φωτισμός Λούνα Πάρκ για να εντυπωσιάζει ως προς τα χρώματα και ως προς το πως αναβοσβήνουν αυτά. Επίσης τα Χριστούγεννα δεν εκφράζουν την χαρά της ζωής ασαφώς και αορίστως αλλά αντίθετα γιορτάζουμε την γέννηση του Υιού του Θεού, ο οποίος είναι Η ΖΩΗ.   
εἶπεν αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή. 
ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ ζήσεται·
(Ιωάν. 11:25)
Δυστυχώς ανετέθη ο φωτισμός της Πρωτεύουσας σε άτομα που δεν ξέρουν τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα. Δεν αμφισβητούμε τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία τους αλλά την καταλληλότητά τους να αναλάβουν αυτό το έργο. Τα ίδια τους τα λόγια, που ακολουθούν,  αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά τους:
"Η χαρά της ζωής δεν είναι μόνο μια οικογένεια μαζεμένη γύρω από μία βασιλόπιτα. Εμείς δεν εκφράζουμε έτσι την αισθητική προσέγγιση της χαράς της ζωής, έχουμε μία σύγχρονη προσέγγιση και πιστεύουμε ότι μπορεί ο καθένας να είναι ο εαυτός του και να νιώθει ωραία.".
Τα παραπάνω λόγια θα μπορούσε να τα εκστομίσει μόνο κομισάριος της πάλαι ποτέ Σταλινικής Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης που υπηρετεί την αθεΐα, πολέμιος του Θεού και ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει την χριστιανική γιορτή σε «Γιορτή του Έλατου» (Fenyounnep) και του «Πατέρα του Χειμώνα». Φαίνεται ότι κάποιοι στο Δήμο θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με νεοεποχίτικο στυλ. Ο Ιησούς, η Βηθλεέμ, οι τρεις μάγοι, ο Χριστιανισμός, όλα αυτά δεν υπάρχουν ως μέρος των Χριστουγέννων.
   Κύριε Δήμαρχε, ο Φωτισμός της Πρωτεύουσας τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζεται από βαθύτατο συμβολισμό που παραπέμπει στην ψυχή και στα νάματα του Έθνους των Ελλήνων. Πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέει Ελλάδα και σεβασμό στο πρόσωπο του Θεού. Κάθε τι διαφορετικό είναι από άχρηστο έως επικίνδυνο. Νομίζουμε ότι αυτοί που επιλέξατε για τον στολισμό της Πρωτεύουσας τα Χριστούγεννα θα έπρεπε να τους επιλέξετε για τον φωτισμό της Πρωτεύουσας την εποχή τω Αποκριών, με τους μασκαράδες. Είμαστε βέβαιοι ότι τότε θα κάνουν καλή δουλειά.
    Κύριε Δήμαρχε, μας προξένησε βαθύτατη απογοήτευση το όλο θέμα, εντούτοις πιστεύουμε ότι δεν έχετε άμεση σχέση με αυτήν την αποτυχία. Θα σας προτείναμε να αλλάξετε συνεργάτες σε αυτά τα θέματα και να βρείτε νέους με ψυχή και καρδιά ελληνική. Το οφείλετε σε αυτούς που σας ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.