Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ο Κόνραν Αντενάουερ της Ελλάδος

Η κυβέρνηση των Συριζαίων των τελευταίων ετών είχε κάποια χρησιμότητα. Έδειξε, σε όσους μπορούσαν να δουν, τι σημαίνει αριστερά· τι σημαίνει αριστερά στην κυβέρνηση: ανικανότητα, συστηματικά ψέματα, προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, μίσος για τους αντιπάλους («ταξικούς» και ιδεολογικούς), αμορφωσιά, θράσος, ασέβεια στους θεσμούς, πελατοκρατία – όλα τα χαρακτηριστικά του αριστερού αυταρχισμού. 
Οι περισσότεροι αριστεροί διανοούμενοι – όχι μόνο στην Ελλάδα – έχουν υιοθετήσει θεωρίες σοβιετικού, κινεζικού και αλβανικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό· όσο πιο αυταρχικό ήταν το πλαίσιο, τόσο πιο trendy θεωρούνταν. Η αριστερά επιβεβαίωνε τις κατηγορίες της φιλελεύθερης δεξιάς: η συνωμοτικότητα, η προσωπολατρία, ο ανορθολογισμός και η εχθρότητα προς τη δημοκρατία αποδείκνυαν τις ομοιότητές της με τον φασισμό τον οποίον υποτίθεται πολεμούσε.
Η αριστερή τρομοκρατία και ο εκφασισμός εκτυλίσσονται στην Ελλάδα σε χαμηλή ένταση - όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία- με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Συμμοριτοπόλεμος και η θυματοποίηση του θύτη, δηλαδή των ηττημένων κομμουνιστών που με πολύ μαεστρία πρόβαλλαν οι Αριστεροί και με μία Δεξιά απούσα στον ιδεολογικό πόλεμο μετά το 1974, έκαναν τους Έλληνες να δείξουν συμπάθεια στα αριστερά τρομοκρατικά κινήματα, επέτρεψαν την άλωση συνοικιών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ με επίγνωση και, σε μεγάλο βαθμό, δικαιολόγησαν μέχρι ενός σημείου τα πεπραγμένα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την αποστροφή του για τον νόμο και την τάξη, ούτε τη ροπή του προς τις τζάμπα μαγκιές και τους «αγώνες» χωρίς αντικείμενο.
Η προσπάθεια γενικά της Αριστεράς να πάρει μέρος της εξουσίας ή και την διακυβέρνηση της χώρας στηρίχθηκε σε πολιτικές επικριτικές έναντι του δυτικού πολιτισμού. Ερμήνευε τις γεωπολιτικές σχέσεις αποκλειστικά μέσω του αντι-ιμπεριαλιστικού πρίσματος και διαστρέβλωνε την ιστορική αλήθεια. Αληθινό ήταν ό,τι εξυπηρετούσε την επανάσταση. Όλες οι παραλλαγές της, ακόμα και εκείνες που διεκδικούσαν ελευθεριακό πνεύμα, ήταν και παραμένουν αντιδημοκρατικές, φοβικές, συχνά αντισημιτικές, δίνοντας έμφαση στην ισότητα και παραμερίζοντας τόσο την ελευθερία όσο και την επιδίωξη της προσωπικής ευτυχίας. Η αριστερή τυραννία (σταλινισμός, μαοϊσμός) και η τρομοκρατία ανιχνεύονται στο εσωτερικό των αριστερών κομμάτων – όχι μόνο των κομμουνιστικών που αποτελούν ηθελημένα μικρογραφίες σοσιαλφασιστικών καθεστώτων.
Συνηθέστατα προσέδιδε στους «αγώνες της» ακρότητα (μαξιμαλιστικά αιτήματα, κατασκευή μαρτύρων) και θεατρικότητα. Η θεατρικότητα  εκφραζόμενη ως υποκρισία ήταν χαρακτηριστικό και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες προσωπικότητες, θεαματικές στρατολογήσεις και εξωφρενικές δηλώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε αριστερή συμπεριφορά περιφρονώντας τον διαχωρισμό των εξουσιών και τους νόμους, επιχειρώντας character assassination των αντιφρονούντων και στηρίζοντας, άνευ όρων, καθεστώτα όπως εκείνο της Βενεζουέλας. Αυτή είναι η αριστερή συμπεριφορά. Οπωσδήποτε, η αριστερή ηγεμονία στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό είναι πολύ παλιότερη του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη παραμόρφωση στην πρόσληψη της ιστορίας, της γλώσσας και της αγωγής του πολίτη. Υπεύθυνος ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επονομαζόμενη Δεξιά η οποία μη αντιδρώντας επέτρεψε την μετατροπή του σχολείου σε παιχνιδότοπο της Αριστεράς και κυρίαρχο μέσον προσηλυτισμού στην αριστερή παραμυθία.
Η Κρίση και η διακυβέρνηση του Σύριζα ξύπνησαν τον ελληνικό λαό από τον εφιάλτη της Αριστεράς. Η καταστροφική πολιτική του οφείλεται αποκλειστικά στις ιδέες του και όχι στην ανικανότητα των στελεχών του. Τα στελέχη του ήξεραν να παίξουν το πολιτικό παιχνίδι υφαρπαγής της εξουσίας, και πράγματι το 2015 το έπαιξαν καλά και έγιναν εξουσία. Αλλά μέχρι εκεί! Ικανά ήσαν να διεκδικήσουν την εξουσία και να πάρουν την εξουσία, αλλά ότι ικανότητες και να έχεις, αν υπηρετείς λανθασμένες και ηλίθιες ιδέες όπως αυτές της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα αποτύχεις παταγωδώς.
Ο Σύριζα στην αντιπολίτευση βρίσκεται ξεδοντιασμένος. Δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πάλι τα αφηγήματα της Αριστεράς που τον έφεραν στην εξουσία. Δεν μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό για τίποτε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενεργοποιήσει παρακρατικές δυνάμεις, τύπου Ρουβίκωνα, για να τα κάνουν που και που "μπάχαλο".
Η προσπάθεια του να μετατραπεί σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι μία προσπάθεια πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η οποία φρονούμε ότι θα τον οδηγήσει σε διάσπαση. Είναι αδύνατη η μετουσίωση των αποτυχημένων κομμουνιστών σε σοσιαλοδημοκράτες για τους Συριζαίους, και εν τέλει δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά περισσότερο από την επιτυχία της νέας κυβέρνησης.
Αν η κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατορθώσει να ανακουφίσει τον Έλληνα και να του δώσει όραμα, η Νέα Δημοκρατία για τις επόμενες πολλές τετραετίες θα είναι κυβέρνηση. Τηρουμένων των αναλογιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ο Κόνραν Αντενάουερ της Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.