Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια - Θα κάνουμε βελτιώσεις


Η νέα Υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα όπως το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις προσλήψεις αναπληρωτών και την κατάργηση ασύλου:
Δεν αλλάζει προς το παρόν το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια
Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι έχουν προγραμματιστεί 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το γρηγορότερο. Πρόσθεσε πως η ΝΔ διαφωνεί και καταψήφισε το σύστημα που υπέγραψε ο κ. Γαβρόγλου για την Παιδεία, λέγοντας ότι είναι λάθος. «Ωστόσο, δεν χρωστάνε κάτι τα παιδιά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε το ισχύων σύστημα (για τα παιδιά που μπαίνουν τον Σεπτέμβρη Γ Λυκείου) αλλά να προβούμε σε κάποιες βελτιοποιήσεις», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.
Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα
Η κατάργηση του ασύλου στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης
Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επιστεφτεί σήμερα το υπουργείο Παιδείας, καθώς «θεωρεί την επένδυση στη Παιδεία, ίσως τη μεγαλύτερη που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα, αν το δούμε μακροπρόθεσμα». «Άμεσα στο πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης μας, θα υπάρχει διάταξη που θα καταργεί το άσυλο, δεν θα το τροποποιεί. Το άσυλο για εμάς δεν έχει θέσει στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως εφαρμόζεται σήμερα. Θα ισχύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ότι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας. Θα μπορούν να επέμβουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που γίνεται στο πανεπιστήμιο», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η κοινωνία επιζητά αυτή την αλλαγή, η οποία γίνεται διότι «έχουμε αφενός εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, εξαιρετικούς καθηγητές και φοιτητές, όμως η πολιτεία δεν έχει κάνει το καθήκον της. Δεν τους έχει εξασφαλίσει ένα υγειές ακαδημαϊκό περιβάλλον».
Για το ότι η ΕΛ.ΑΣ μπορεί και τώρα να επέμβει, αρκεί να σηκώσει το τηλέφωνο ο πρύτανης, η κ. Κεραμέως είπε: «Τα πράγματα σήμερα έχουν ως εξής. Αν κάποιος πέσει θύμα βιαιοπραγίας, στο Πανεπιστήμιο, πρέπει να συμβούν τα εξής. Τη στιγμή του επεισοδίου, πρέπει να το πληροφορηθεί ο πρύτανης, και να ειδοποιήσει τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου. Αυτά πρέπει να είναι όλα διαθέσιμα, και ως δια μαγείας να διακτινιστούν, να συνεδριάσουν να συζητήσουν αν η συγκεκριμένη πράξη που λαμβάνει χώρα εκείνη τη στιγμή είναι πταίσμα πλημμέλημα ή κακούργημα και μόνο αν είναι κακούργημα κατά της ζωής έχει δικαίωμα η αστυνομία να επέμβει αυτεπαγγέλτως. Αυτοί η διαδικασία θα διαρκούσε δύο-τρεις ημέρες».
Διευκρίνισε ότι με την κατάργηση του ασύλου, η αστυνομία θα μπορεί να επέμβει όπως ισχύει σε κάθε άλλη περίπτωση βίας, σε δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.