Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Το Θαύμα της Δουνκέρκης

Ἀνοίξας δὲ Πέτρος τὸ στόμα αὐτοῦ εἶπεν· ἐπ' ἀληθείας καταλαμβάνομαι ὅτι οὐκ ἔστι προσωπολήπτης ὁ Θεός, ἀλλ' ἐν παντὶ ἔθνει ὁ φοβούμενος αὐτὸν καὶ ἐργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτὸς αὐτῷ ἐστι.
(Πράξ. 10:35-36)

Ο Θεός είναι ζωντανός. Αποκαλύπτεται σε κάθε άνθρωπο αλλά και σε κάθε έθνος και λαό που τον επιζητεί με καθαράν καρδίαν. Η δύναμη της Πίστης δύναται όρη να μετακινήσει.[1]
Οι αποτυχημένοι ακροαριστεροί ριζοσπάστες του Σύριζα με τον χυδαιότερο τρόπο τα έβαλαν με την Εκκλησία, την Πίστη των Ελλήνων, το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αντίθεοι, αντίχριστοι, θεομάχοι που λακτίζουν προς κέντρα. Αλλά ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα. Τα επίχειρα της κακίας τους ήδη ξεκίνησαν από τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαΐου. Σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια.
Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, παρέχει την βοήθειά του σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε λαό που την επιζητεί. Το παρακάτω άρθρο το αποδεικνύει.

Μάιος 1940
Η Βρετανία βρίσκεται στα πρόθυρα της ήττας. Ολόκληρος ο Βρετανικός στρατός είναι παγιδευμένος στις Γαλλικές ακτές, γύρω από την Δουνκέρκη.
Ο Βασιλιάς Γεώργιος Στ΄ καλεί το έθνος σε Ημέρα Προσευχής για τις 26 Μαΐου 1940.
Σε ραδιοφωνική εκπομπή, κάλεσε τον λαό της Βρετανίας να επιστρέψει στον Θεό με πνεύμα μετάνοιας και να ζητήσει την βοήθειά Του. Εκατομμύρια πολίτες των Βρετανικών Νήσων συνέρρεαν στις εκκλησίες και προσηύχοντο για απελευθέρωση.
Αμέσως, δύο γεγονότα έλαβαν χώρα:

  • Πρώτον, μια ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στην περιοχή της Δουνκέρκης, που καθήλωσε την Λουφτβάφε, την Γερμανική πολεμική Αεροπορία,  η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε αποδεκατίσει κυριολεκτικά τους Βρετανούς και Γάλλους στρατιώτες που συνωστίζονταν στις παραλίες.
  • Δεύτερον, η θάλασσα γαλήνεψε, επιτρέποντας σε χιλιάδες μικρά σκάφη να διασχίσουν την Μάγχη, να φτάσουν στις Γαλλικές ακτές και να σώσουν 335.000 στρατιώτες. Το όλο εγχείρημα ονομάσθηκε "Επιχείρηση Dynamo". Από τότε η εκκένωση της Δουνκέρκης έμεινε στην ιστορία  του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ως το Θαύμα της Δουνκέρκης. Η Κυριακή 9 Ιουνίου ορίστηκε επίσημα ως Ημέρα Ευχαριστίας.

Κατά την διάρκεια του πολέμου, ορίζονταν στη Βρετανία Εθνικές Ημέρες Προσευχής σε κρίσιμες στιγμές και ο Θεός απαντούσε κάθε φορά με την ευλογία και την προστασία Του.
Αναπολώντας το παρελθόν, ο Επίσκοπος του Τσέλμσφορντ, Δρ. Η.Α. Ουίλσον θα γράψει:
«Αν ποτέ ένα μεγάλο έθνος βρισκόταν στο χείλος ολικής καταστροφής, που όμως σώθηκε και αποκαταστάθηκε, αυτό ήταν το δικό μας. Πώς είναι δυνατό να μην διακρίνουμε σ’ όλα αυτά το χέρι του Θεού;».

*******************************************************************************************
[1] ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως, ἐρεῖτε τῷ ὄρει τούτῳ, μετάβηθι ἐντεῦθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται, καὶ οὐδὲν ἀδυνατήσει ὑμῖν.(Ματθ. 17:20)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.