Οι βίαιοι θάνατοι περίπου 300 Χριστιανών στη Σρι Λάνκα δεν είχαν το ίδιο αντίκτυπο με τους βίαιους θανάτους περίπου 50 Μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία τον περασμένο μήνα. Πολλά Δυτικά μέσα ενημέρωσης ήδη εστιάζουν την προσοχή τους στους λίγους Δυτικούς που σκοτώθηκαν, χάνοντας το ενδιαφέρον τους για τους εκατοντάδες Σεναλέζους Χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους.
Ενώ η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν φόρεσε μια Ισλαμική μαύρη μαντίλα για να δείξει την αλληλεγγύη της προς τους Νεοζηλανδούς Μουσουλμάνους ύστερα από τις τρομερές επιθέσεις σε δυο τζαμιά στο Κράιστερτς, δεν ανέφερε καν τη λέξη «Χριστιανός» όταν μίλησε για τα γεγονότα στη Σρι Λάνκα. Είπε απλά ότι οι επιθέσεις έγιναν όταν οι άνθρωποι ήταν «σε εκκλησίες και σε ξενοδοχεία».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ ακολούθησε την ίδια γραμμή, αναφέροντας τις εκκλησίες και τα ξενοδοχεία και προσφέροντας συλλυπητήρια στο «μεγάλο λαό της Σρι Λάνκας». Η Χίλαρυ Κλίντον έγραψε για «Πασχαλινούς προσκυνητές» και ένα «ιερό σαββατοκύριακο για πολλές θρησκείες».
Σαν να μην έφτανε ο πόνος των πιστών, η υποκριτική συμπόνοια προσθέτει προσβολή στο βαρύ χτύπημα. Σχεδόν όλα τα θύματα μπήκαν στο στόχαστρο γιατί ήταν Χριστιανοί, και αυτό παρηγορεί τις πενθούσες οικογένειές τους. Κι όμως φαίνεται ότι για μερικούς πολιτικούς η λέξη «Χριστιανός» έχει γίνει ανομολόγητη και η πραγματική αιτία για τη θυσία των θυμάτων διαγράφεται.
Ευτυχώς, υπήρχαν άνθρωποι που μίλησαν ανοιχτά για τους Χριστιανούς. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας, ο Σάιμον Μπρίτζες, έγραψε ξεκάθαρα για τους «Χριστιανούς λατρευτές» που ήταν στόχοι των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ενώ μια μουσουλμανική οργάνωση στην Σρι Λάνκα είπε ότι πενθούσε την απώλεια αθώων ανθρώπων, μια οργάνωση Μουσουλμάνων κληρικών ήταν πιο συγκεκριμένη, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο στόχαστρο Χριστιανικοί τόποι λατρείας.
Στη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτη, 50 τραγικοί θάνατοι Μουσουλμάνων, oρθά αναφέρθηκαν και καταδικάστηκαν. Αλλά 300 θάνατοι Χριστιανών στη Βόρειο Νιγηρία σε μια περίοδο περίπου δυο μηνών, το Φεβρουάριο και το Μάρτη του 2019, δεν κέντρισαν καθόλου το ενδιαφέρον του κόσμου.
BARNABAS FUND
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.